giormatsis boosted

Μήπως δεν πρέπει να μπω στη θάλασσα;

H θάλασσα για πολλές παθήσεις αποδεικνύεται «φάρμακο»! Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που επιδεινώνει κάποια προβλήματα υγείας. Aς δούμε πότε τα θαλάσσια μπάνια ωφελούν αλλά και σε ποια νοσήματα πρέπει να αποφεύγονται.

fractalart.gr/mipos-den-prepei

giormatsis boosted

@byron7 @giormatsis @Pardalo_Katsiki @psihulo

Το πεύκο είναι επικίνδυνο στο τζάκι, ειδικά αν δεν έχεις μεγάλο τζάκι και πολύ ελεύθερο χώρο ολόγυρα. Ακόμη κι έτσι πρέπει να είσαι πάντα εκεί και να το προσέχεις...
Εμείς έχουμε ξυλόσομπα συνδεδεμένη στα καλοριφέρ. Έχει και φούρνο κι έτσι μ'ένα σμπάρο 3 τρυγόνια...

giormatsis boosted

@Luise_Radicio
Μου αρέσουν πολύ οι ξυλόσομπες, θυμάμαι κάτι παλιές που είχα δε σε χωριά και ο συνδυασμός μαγειρέματος και θέρμανσης ήταν σα να είχες μία εστία μέσα στο δωμάτιο, με την παλαιϊκή της έννοια.
@byron7 @giormatsis @psihulo

giormatsis boosted

@Pardalo_Katsiki @byron7 @giormatsis @psihulo
Εμείς, αν και σε νοικιασμένο, την βάλαμε με την πρώτη αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης. Παρόλο που μας έπιασαν το ποπό κανονικά εδώ στο νησί, έβγαλε τα λεφτά της τον δεύτερο χρόνο. Αν υπολογίσεις και το ρεύμα, ακόμη νωρίτερα!

giormatsis boosted

@Luise_Radicio @Pardalo_Katsiki @byron7 @giormatsis
Τα τζάκια και οι ξυλόσομπες πέραν του πραγματικού τους ρόλου, θέρμανσης ή μαγειρέματος έχουν και το ρόλο της παρέας σ' ένα χώρο.
Μοιράζουν θαλπωρή.

giormatsis boosted

@psihulo
Ναι, είναι όμορφο να βλέπεις την φωτιά όταν έξω κάνει κρύο.

@Pardalo_Katsiki @byron7 @giormatsis

giormatsis boosted

@psihulo
Στο τζάκι λέω ναι, στις σόμπες όχι, τις σιχάθηκα στα παιδικά μου χρόνια
@Luise_Radicio @Pardalo_Katsiki @byron7 @giormatsis

giormatsis boosted
giormatsis boosted

@psihulo
όχι, αλλά πολλές δυσκολίες με τις τότε σόμπες (ξύλου ή/και πετρελαίου) και με τους σωλήνες
@Luise_Radicio @Pardalo_Katsiki @byron7 @giormatsis

giormatsis boosted

@foufoutos
Σε καταλαβαίνω, βέβαια για κάποιους είναι λύση όταν δε μπορεί να μπει τζάκι στο σπίτι.
@psihulo @Luise_Radicio @byron7 @giormatsis

giormatsis boosted

@Pardalo_Katsiki
Εννοείται, όπως βολεύεται και όπως συμφέρει τον καθένας μας
@psihulo @Luise_Radicio @byron7 @giormatsis

giormatsis boosted

@Luise_Radicio @giormatsis @Pardalo_Katsiki @psihulo

Ακριβώς. Μπορεί να σου κάνει την καμινάδα να αρπάξει φωτιά και να πρέπει να φωνάξεις πυροσβεστική με αποτέλεσμα να γίνει το σπίτι μπουρδέλο.

giormatsis boosted

@Luise_Radicio @psihulo @Pardalo_Katsiki @giormatsis

Είναι φοβερή συντροφιά ακόμα και όταν είσαι μόνος.

giormatsis boosted

@foufoutos

Το σπίτι έχει τζάκι, ενεργειακό, αλλά ζεσταίνει μόνο το χώρο που βρίσκεται. Το υπόλοιπο σπίτι ήταν παγωμένο. Κι επειδή δεν μπορούσαμε να επέμβουμε στο τζάκι του σπιτονοικοκύρη, βάλαμε σόμπα - καλοριφέρ, που όταν φύγουμε μπορεί να αφαιρεθεί και να μείνει το σπίτι όπως το βρήκαμε.
Έχει βέβαια και μειονεκτήματα: τα ξύλα αφήνουν βρωμιά, μπορεί να έχουν έντομα π.χ. σκορπιούς, στάχτες μπορεί να σκορπίσουν ολόγυρα, οι σωλήνες θέλουν συχνά καθάρισμα για να μην υπάρχει φόβος ατυχήματος. Επιπλέον αυτή που είναι συνδεδεμένη στα καλοριφέρ, αν και έχει εκτονωτή πίεσης, πρέπει να είναι σε ups για συνέχιση λειτουργίας του κυκλοφορητή σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Και φυσικά ποτέ δεν φεύγεις από το σπίτι με σόμπα ή τζάκι αναμμένα!
@Pardalo_Katsiki @psihulo @byron7 @giormatsis

giormatsis boosted

Στα όμορφα νέα της ημέρας : Αυτός είναι ο Νίνο, το ένα από τα τρία σκυλάκια μας. Όλα είναι από αδέσποτες γέννες με τη διαφορά ότι ο Νίνο κανονικά έπρεπε να τον υιοθετήσει παιδικός σταθμός κι όχι εμείς. Δεν έχω ξαναδεί σκύλο να έχει τόση αγάπη, υπομονή κι όρεξη για τα μικρά παιδιά.
Οι κόρες μου μεγαλώνουν με τα σκυλάκια μας αλλά ο Νίνο είναι το κάτι άλλο! Βρε του τραβάνε τα αφτιά, του βάζουν δάχτυλα στα μάτια, του τραβάνε την ουρά, αυτός εκεί πάντα βρίσκει τον τρόπο να δείξει την αγάπη του.

giormatsis boosted

Η Βόρεια Μακεδονία είναι δεύτερη στα Βαλκάνια με 6,9 τόνους αποθεμάτων χρυσού, ακολουθούμενη από τη Σλοβενία με 3,2 τόνους και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη με τρεις τόνους. Το Μαυροβούνιο είναι τελευταίο με 1,09 τόνους, ενώ η Κροατία δεν κατατάσσεται. Ένα κιλό χρυσού άξιζε 58.119,62 δολάρια ΗΠΑ στις 4 Ιουλίου.

Show thread
giormatsis boosted

@thepressproject Δεν απαγορεύεται, αλλά υπάρχουν κάτι χρωστούμενα από το 40 :P

Youth Manifesto
France 2022
...We are for an offensive and irreversible, joyful and liberating strike. We call to discard the dejection in which they would like to keep us, we call to discard the morality and the gloom that work on us like the weight of a long sentence. We call to distrust all censorship and retreat, we call to act directly wherever that which destroys humanity still dares to show itself....

bit.ly/3P3Uutd

giormatsis boosted

@segnwrisastoika
Εννοείται πως μόνο ως μέσο μπορεί να ειδωθεί αν μπορεί και όχι ως σκοπός.
Όντως η ειρηνική και αναίμακτη σε κάθε επίπεδο αλλαγή είναι δύσκολή έως αδύνατη αλλά για μένα είναι η πρώτη επιλογή. Μετά βλέπουμε.
Όσο για το ότι η βία έχει πολλές μορφές, συμφωνώ απόλυτα. Ακόμα και η φτώχια και στέρηση αγαθών και δυνατοτήτων είναι βία όταν δεν υπάρχει διέξοδος ή δυνατότητα αλλαγής της κατάστασης.

@yperiwn @giormatsis @Psychraimia @specktator_ @tromo @mathew_tsatsoulis

giormatsis boosted
Show older
libretooth

a mastodon instance run by LibreOps