RT @manjiki
We have been seeing a wave of layoffs in the past few months, with many heartbroken CEOs sharing their grief. Our thoughts are with them.

RT @ebalaskas
Αποδεδειγμένα πλέον, η κυβέρνηση έχει αγοράσει κ χρησιμοποιεί λογισμικό παρακολούθησης κ απομακρυσμένης πρόσβασης μέσω ευπάθειας εφαρμογών στα κινητό δημοσιογράφων κ πολιτών ενώ με το υπάρχον νομοσχέδιο (συμψηφισμό με αντιπολίτευση) δεν χρειάζεται καν εισαγγελική παραγγελία!

Στις 26 Μαΐου η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών της αρμόδιας επιτροπής υπερψήφισε τη συμφωνία που επιτρέπει στους παρόχους email, chat και messaging apps την αναζήτηση στα προσωπικά μηνύματα κάθε πολίτη ( ).

Yποτιθέμενος στόχος είναι ο εντοπισμός περιπτώσεων παιδικής πορνογραφίας ή αποπλάνησης ανηλίκων.

Το επόμενο βήμα πριν την εφαρμογή της συμφωνίας αποτελεί η ψηφοφορία στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου (αναμένεται μες στο καλοκαίρι).

1/

RT @libreops
We always strive to keep as less logs as it's technically possible for any of our services to run smoothly. Our instance is no exception to this.

Here is the story of how we anonymize IP addresses of user accounts.

libreops.cc/2022/05/09/mastodo

2. Konekti: Το Twitter-Mastodon cross-posting service μας. Το twitter μας έκανε suspend το connection με αποτέλεσμα να μην δουλεύει η σύνδεση για νέα accounts (για τα υπάρχοντα φαίνεται να δουλεύει κανονικά το cross-posting). Ανοίξαμε ticket και περιμένουμε ενημέρωση.

Show thread

Λάβαμε κάποια αιτήματα για δύο συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετώπισε κόσμος εδώ στο libretooth.

1. Migration από άλλο instance: Υπήρχε πρόβλημα στη δημιουργία alias, ώστε να γίνει η σύνδεση με το άλλο instance. Ήταν πρόβλημα στο Mastodon γενικότερα και διορθώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Χτες έγινε νέο release που περιλάμβανε αυτό το fix. Μόλις κάναμε αναβάθμιση κι εμείς και πλέον η δημιουργία alias πρέπει να δουλεύει πάλι κανονικά.

RT @libreops
We opened up again registration on our 🦣 instance.

libretooth.gr/

We already see a swarm of people joining. Welcome 🎉

If you come from Τwitter, check our cross-posting service: konekti.libretooth.gr/

RT @radicalit16
📷 Φωτογραφίες από τη σημερινή πετυχημένη κοινή παρέμβαση του Radical I.T. με τη Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) στα γραφεία και τις αποθήκες της Skroutz Last Mile. (1/4)

RT @git_pull_union
Greetings, comrades! We're working to make a better future for all workers at GitHub! Watch this space for future communiques! ✊

RT @panospet
Μικρό θρεντάκι για το "Ο Μαρξ στο ουφάδικο", το βιβλίο που μεταφράσαμε και βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας:

Όσο μεγάλωνα, αισθανόμουν όλο και περισσότερο την ανάγκη να απαντήσω με επιχειρήματα στο "κοτζάμ μαντράχαλος παίζεις ακόμα παιχνίδια".

Το επίπεδο της λογοκρισίας στο διαδίκτυο και στην Ελλάδα μόλις ανέβηκε επίπεδο.

Show thread

Πλέον, εντελώς αυθαίρετα και χωρίς καμία απόφαση από κανένα όργανο κόβεται η πρόσβαση στις συγκεκριμένες διευθύνσεις IP των δύο ειδησεογραφικών ιστοσελίδων με αποτέλεσμα, να είναι δυνατή η πρόσβαση μόνο μέσω τρίτων δικτύων εκτός του παρόχου.

Show thread

Μέχρι τώρα οι διαδικτυακοί πάροχοι για να μπορέσουν να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις της ΕΔΠΠΙ για το μπλοκάρισμα διαφόρων ιστοσελίδων απλά μπλόκαραν το όνομα των συγκεκριμένων σελίδων(roussos.cc/2018/11/12/overridi). Μπλοκάρισμα που μπορούσε να παρακαμφθεί αρκετά εύκολα.

Show thread

Το παραπάνω αποτελεί αφενός κατάφωρη παραβίαση της διαδικτυακής ουδετερότητας (en.wikipedia.org/wiki/Net_neut) και της οδηγίας 2015/2120 της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφετέρου πρωτόγνωρη τεχνικά μέθοδο λογοκρισίας για τα Ελληνικά δεδομένα.

Show thread

Το sputniknews gr και το rt com έχουν μπλοκαριστεί σε όλη την Ελλάδα από τον ΟΤΕ σε επίπεδο διεύθυνσης IP και όχι σε επίπεδο ονόματος DNS το οποίο γινόταν μέχρι πρότινος με τις αποφάσεις της ΕΔΠΠΙ (opi.gr/edppi/apofaseis-edppi).

RT @andrestaltz
My commentary on Moxie's take on web3 is a blog post titled:
SOME PEOPLE WANT TO RUN THEIR OWN SERVERS
staltz.com/some-people-want-to

RT @radicalit16
Ένα thread για μία όμορφη απεργία που κατέληξε με νίκη των εργαζόμενων

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ 👉 bit.ly/3EwB8Y0 (1/10)

RT @smykos
Πρόσφατα έκλεισα τα 45. Λέω λοιπόν αντί για κέρασμα να σας κάνω ένα δωράκι: σε αυτό το λινκ μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το βιβλίο μου "Το Ολιγοπώλιο του Διαδικτύου" depot.iut-tlse3.fr/dl/v4jxv Καλή ανάγνωση !

RT @radicalit16
Με αφορμή την πρόσφατη νίκη των εργαζομένων στην efood, συζητάμε για τις εργατικές αντιστάσεις στον κλάδο της τεχνολογίας και την αναγκαία αντεπίθεση απέναντι στον νόμο Χατζηδάκη και την κυβερνητική πολιτική.

*Θα ακολουθήσει μπαρ οικ. ενίσχυσης

Show older
libretooth

a mastodon instance run by LibreOps